Tallers Sitges ReciclArt 2018

Sensibilització i creativitat per a tots els públics

La programació de Tallers Sitges ReciclArt, segueix a bon ritme apropant la sensibilització sobre la problemàtica dels residus plàstics en els oceans i la salut del planeta, a tots els públics a través del llenguatge de la creativitat i de l’art.

Tallers la Mar de Plàstics

Amb objectiu sensibilitzar de la problemàtica de la contaminació marina per plàstics, i reutilitzar de manera lúdica una part dels residus recuperats de les platges i tot tipus de plàstic d’un sol ús, ofereixen les següents activitats:

Quina cara fa la contaminació marina? Es tracta de que els infants donin resposta a aquesta pregunta creant escultures de cares sobre petit suport. Les obres resultants seran exposades en els Tòtems exposats al pati del Centre Cultural Miramar i que fan part de l’Exposició ReciclArt d’art responsable i del reciclatge fins l’1 de juliol.

Teixint la Mar de Plàstics és un projecte col·laboratiu que té per objectiu reciclar bosses de plàstic d’un sol ús, que un cop netes, tallades i transformades en fil són teixides en peces modulars de punt de ganxet, amb la finalitat de crear obres col·lectives.

Taller Il·luminem la Mar de Plàstics

En col·laboració amb Museus de Sitges, s’ofereix aquest únic taller per a infants : Al voltant d’una taula de llum podran observar, tocar i dibuixar materials i objectes que poden trobar actualment a la platja, retornats per la mar: sorra, petxines, altres restes orgàniques i plàstics. Inspirats en l’activitat de catalogació de l’estudiós del litoral sitgetà Emerencià Roig i Raventós, els nens i nenes podran fer la seva pròpia classificació.

No és necessària cap inscripció prèvia ni cap coneixement previ, només les ganes de crear i teixir.

Informació pràctica:
– Tallers La Mar de Plàstics (tots els públics) – dijous 14 i 21 de juny, 17:30-19:30h; dissabte 16 de juny 18-20h i diumenge 17 juny 11-13h i 18-20h. Centre Cultural Miramar
– Taller Il·luminem La Mar de Plàstics (públic infantil) – dissabte 16, 18-20h. Centre Cultural Miramar

Pots veure fotografíes dels tallers d’enguany a les nostres xarxes socials: Facebook, Instagram i Twitter.