Tanca la 4 Edició del Festival amb amplia participació ciutadana

El Festival Sitges ReciclArt de reciclatge i art responsable ha tancat aquest diumenge la 4a edició amb una alta participació. Més de 300 persones han participat en les diferents activitats que s’han programat del 6 al 30 de juny com tallers, conferències i accions de sensibilització relacionades amb la neteja de platges i la Ruta ReciclArt. Un any més el certamen ha posat èmfasi en la importància de l’estalvi de residus i de conscienciar sobre el perill que suposa la contaminació de plàstics.

L’exposició col•lectiva d’art responsable Sitges ReciclArt 2019 ha aplegat una selecció de peces i instal•lacions artístiques creades amb residus i materials reciclats per 11 creadors. Les obres han posat de manifest la problemàtica del plàstic al mar i la incidència dels hàbits de consum sobre el medi ambient.

Durant el festival es van recollir 106.116 taps de plàstic per crear la catifa de Corpus amb materials reciclats. Ara aquests taps tindran una destinació solidària i s’entregaran a l’Associació de pares i mares de fills amb discapacitat de Sitges (AMIS).

També han participat en el certamen 6 teixidores que han tallat, filat i teixit gairebé 3.000 bosses de plàstics per realitzar la instal•lació ubicada al pati del Centre Cultural Miramar. Tot plegat amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el consum responsable i els problemes que generen els residus.

La Ruta ReciclArt
En el marc del Festival s’ha reeditat la Ruta ReciclArt amb molt d’èxit. En aquesta segona edició, la ruta ha comptat amb la participació de 50 establiments, 20 més respecte l’edició anterior. Aquesta iniciativa, que compta amb la col•laboració de la regidoria de Turisme, reconeix el compromís d’establiments i entitats de Sitges amb el medi ambient i la reducció de plàstics d’un sol ús. Judith Albors, de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona des del Centre d’Estudis del Mar, ha destacat que enguany han participat per primer cop les guinguetes de platja a la Ruta SitgesReciclArt.

 

SITGES RECICLART 2019