Festival Sitges ReciclArt 2016

Més de 3000 persones varen assistir a la primera edició del Festival Sitges ReciclArt 2016, que uneix sostenibilitat, medi ambient i art. Proposa una sortida creativa als materials de rebuig, fomenta el reciclatge i un consum més responsable.

L’organització va fer un balanç positiu de la primera edició i calcula que més de 3.000 persones van visitar la fira durant l’edició de 2016.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, va explicar que “el Festival està ajudant a assolir l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de preservar el medi ambient des d’una perspectiva artística. El sector cultural té molt a dir i al festival s’ha mostrat la capacitat crítica i creativa dels artistes per contribuir a un món més sostenible i millor”.

A La Fragata es varen realitzar tallers infantils, cinema i música de la mà de Residual Gurus, amb instruments fets amb material de rebuig. En aquest mateix espai en van exposar els treballs fets pels alumnes de les escoles de Sitges i els residents de la Fundació Ave Maria amb materials recollits al litoral sitgetà i realitzats, en la mostra Quina cara fa la contaminació marina?.

Sitges Recicl’Art va arribar també a les galeries d’art de l’Associació SAGA, amb una ruta d’Exposicions d’obres realitzades amb material de rebuig.

Drap-Art, Festival Internacional d’Art del Reciclatge, va coordinar l’Exposició que es va poder veure al Centre Cultural Miramar, la mostra va reunir les obres de 32 artistes locals, nacionals i internacionals.

Veure tota la informació de Sitges ReciclArt 2016

Sitges ReciclArt 2016

 

El Festival es torna a celebrar a Sitges, del 8 de Juny al 16 de Juliol, 2017, organitzat per l’Ajuntament de Sitges, la Oficina d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des del Centre d’Estudis del Mar (CEM) i amb la col·laboració de Drap-Art, Posidonia Green Festival i artAmore Sitges.

La programació del Festival es basa en el reciclatge artístic i inclou exposicions, tallers, música, conferències… Artistes i Artesans que treballen a partir de materials de rebuig tornaran a exposar la seva obra durant Sitges ReciclArt, que inaugurarà el Dia Mundial dels Oceans, 8 de juny.

 

Exposició C.C. Miramar 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *