Clean-up Day Sitges 2017

El proper dia 14 de maig 2017, participa en CLEAN-UP DAY SITGES.

Anualment, milions de tones d’escombraries es dipositen als oceans. Participa i ajuda a sensibilitzar i a conscienciar la ciutadania sobre aquest problema.

LET’S CLEAN-UP DAY EUROPE  és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem a la natura de forma incontrolada i per promoure la recollida de residus abocats il·legalment als boscos, a les platges, als marges dels rius, etc.

A Sitges, aquesta acció l’organitza l’Oficina d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des del Centre d’Estudis del Mar (CEM), i tindrà lloc el 14 de maig al llarg de tot el litoral de la Vila.

Part dels plàstics recollits al CEM, un cop nets i classificats, s’utilitzarà per muntar la instal·lació que s’exposarà al pati del Centre Cultural Miramar amb motiu del Corpus Sitges 2017 i del Festival d’Art i Reciclatge Sitges ReciclArt 2017, que enguany arriba a la segona edició. El Festival, organitzat conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, inclou activitats per a tots els públics i es celebrarà des del 8 de juny fins al 16 de juliol al Centre Cultural Miramar. Per a més informació, visita el web del Festival www.sitgesreciclart.com.

La Comissió del Corpus s’afegeix a aquest esdeveniment amb el muntatge d’una “catifa vertical” al pati del Centre Cultural Miramar, feta pels infants de la vila amb materials reciclats.

Participa-hi! T’esperem el 14 de maig a les 10:00 al CEM, Passeig Marítim, 72, Sitges.

Inscriu-te prèviament enviant un correu electrònic a cem@diba.cat o vine el 14 de maig al CEM.

La suma de tot un seguit de petites accions es pot convertir en una gran acció, i encara que erradicar el plàstic dels oceans sigui una utopia, un acte dirigit al coneixement i a la millora dels danys ja causats, si es repeteix, pot arribar a corregir-los i fer que els que hi participin prenguin consciència de com els nostres hàbits incideixen en el medi.

L’any 2016, un grup de voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i voluntaris de Sitges, van participar en una acció de neteja de residus marins, en el marc de la campanya Let’s Clean-up Europe. Es van recollir 200 kg de plàstics i 200 més de rebuig en 2 km de platges de Sitges i l’Espai Natural dels Colls i Miralpeix.

No defensem la Natura, es la Natura que es defensa:

Descarrega MAR DE PLÀSTICS,