Teixint Mar de Plàstics

Projecte col·lectiu que s’exposarà durant Sitges ReciclArt 2017 i que consisteix en la producció i instal·lació de para-sols teixits a ganxet amb fil de plàstic de bosses reciclades i d’aquesta manera replica altres iniciatives similars arreu del món.

En aquest projecte impulsat per la Oficina d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des del Centre d’Estudis del Mar, participen particulars, associacions i col·lectius: Associació de Dones de Sitges, Residencia Las Magnolias, Noies del Garraf,  La Fàbrica de Sitges, Fundació Ave Maria, Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges… i és obert a la participació.

Per a la realització dels para-sols es reutilitzen les bosses de plàstic d’un sol ús, tallades i filades que són després teixides amb la tècnica del ganxet. Les peces resultants són lleugeres, impermeables, permeten ser emmagatzemades ocupant poc espai i poden tornar a utilitzar-se.

Teixint Mar de Plàstics  se suma al projecte Tejiendo la Calle i durant el  Festival Sitges ReciclArt 2017 comptarem amb la presència i col·laboració de Marina Fernández, impulsora del projecte.

Tejiendo la Calle neix en 2013 a Valverde de la Vera, un petit poble de la província de Càceres. És un projecte participatiu, on col·lectius i particulars teixeixen amb fil de bosses de  plàstic grannies squares, peces modulars de punt de ganxet, per crear para-sols que s’instal·len als carrers durant la setmana cultural i les festes d’agost al poble.