Mar de Plàstics, Planeta Plàstic

És el títol d’un conjunt d’accions i materials didàctics, que tenen per objectiu la divulgació del problema de la contaminació marina per plàstics i les claus per a fer part de la seva solució.

Impulsat per la Oficina Tècnica de Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des de el Centre d’Estudis del Mar, que  és un equipament que ofereix activitats de sensibilització i educació ambiental durant tot l’any amb l’objectiu de donar a conèixer el litoral i el seu entorn.

Te com a objectiu, reutilitzar de manera lúdica una part dels residus recuperats de les platges i bosses de plàstic d’un sol ús, per sensibilitzar de la problemàtica de la contaminació marina per plàstics.

Dins de la programació del 2017, MAR DE PLÀSTICS consta de:

  • EXPOSICIÓ MAR DE PLÀSTICS: exposició de 9 plafons en Tòtems
  • EL LABERINT PLÀSTIC. Crear un Laberint a partir de de les restes de plàstic recuperades a les platges, ja netes i seleccionades.
  • TEXINT MAR DE PLASTICS: Es tracta del muntatge de 3 PARA-SOLS fets amb peces modulars teixides prèviament amb la tècnica tradicional del ganxet, a partir de filament resultant del reciclatge de bosses de plàstic d’un sol ús, i material recuperat a les platges.

La Comissió del Corpus s’afegeix a aquest esdeveniment realitzant una “catifa vertical”, també amb materials reciclats al Pati del Centre Cultural Edifici Miramar, amb els infants de la vila.

Descarrega Planeta Plàstic