Decorem el Pati de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges

Sitges, Mar i Malvasia

Els propers dies 12, 13 i 19 de juny, els alumnes d’ESO de l’Escola Pia de Sitges, l’Institut Joan Ramon Benaprès i l’Institut Vinyet, assistiran al taller “Decorem el Pati de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges” amb la temàtica “Sitges Mar i Malvasia”, dirigit per l’artista multidisciplinar Jana Alvarez, on es crearan decoracions artístiques amb les lones, pancartes i banderoles cedides per l’Ajuntament de Sitges. Prop de 200 alumnes de la vila participaran al taller i visitaran l’exposició col·lectiva al Miramar CC, comissariada per Drap-Art.

La temàtica triada per aquest taller és “Sitges, Mar i Malvasia” per posar en valor la història de Sitges i la de l’Hospital Sant Joan Baptista, al temps que posem èmfasi en la Malvasia de Sitges, la mar i la pesca artesanal, oficis ancestrals a la nostra vila, part del nostre llegat. Durant el taller artístic de conscienciació mediambiental i social, es realitzaran decoracions relacionades amb el mar i la terra, amb les lones, pancartes i banderoles cedides per l’Ajuntament de Sitges i altres elements decoratius com ara taps de plàstic, taps de suro i altres elements reutilitzats.

El taller serà dirigit per Jana Alvarez, dissenyadora i artista multidisciplinari “tot terreny”, que transita entre la pintura, la moda, la il·lustració, l’assemblatge, el reciclatge artístic, etc., traspassant els límits entre disciplines. Llicenciada en Belles arts i graduada en Disseny de Moda, resideix a Barcelona des de 1988.Reivindica “el poder manual” davant del tecnològic. Una constant en el seu treball és la reflexió sobre l’efímer i l’absurd de la nostra societat i, igualment de l’ésser humà, com a element devastador, indiferent i èticament dual. Tot això envoltat i disfressat d’una estètica pop i colorista, aparentment superficial i en ocasions irònica, amb la finalitat de contrastar “forma i essència”, intentant despertar les consciències.