Ruta ReciclArt

Comptem amb tu?

COM? Participa a la Ruta Reciclart

Cada dia som més els implicats en la tasca que voluntàriament ens hem assignat malgrat ser explícitament la responsabilitat de tots, però no entrarem en el que ens separa amb judicis de valor si no en el que ens uneix amb aquesta convocatòria a la vostra participació activa, que per petita que sigui, serà tant important com la que més gran arribi a ser. Per tant, si ets dels que creu que podem reduir la contaminació marina per plàstics sumant les petites accions de molts,  ets benvingut-da.

Què és?

La Ruta Sitges ReciclArt 2019 es basa en:

  • Localització de diferents punts a galeries d’Art, botigues, tallers i altres establiments a través de l’exposició d'obra de creadors d’art responsable i del reciclatge.
  • Reconeixement als establiments del sector de Serveis Turístics compromesos amb mesures de reducció del plàstic d'un sol ús.
  • Visibilitat i Reconeixement a Entitats que organitzen Activitats i Neteges del Litoral Obertes a la Participació.

Tots els establiments, entitats, galeries i creadors que es comprometin seran identificats dins de la Ruta Sitges ReciclArt, tant a les xarxes socials, mailing i comunicació del festival, com físicament amb un distintiu. Així mateix es publicaran càpsules informatives específiques a les Xarxes Socials durant els mesos de juny i juliol 2019.

 

Objectius

L’objectiu principal és incorporar a Galeries d’Art, establiments del Sector Turístic Local i Entitats dins de la programació del Sitges ReciclArt 2019 donant visibilitat al seu compromís de sensibilització per a la reducció de residus plàstics als oceans, amb els mitjans que desplega el festival, arribant així a un públic més ampli.

Tipus de compromisos  Per a Galeries i Establiments del Sector Turístic:

Diferents tipologies de Compromís ReciclArt, segons el tipus de Punt Ruta Sitges ReciclArt.

 Compromís amb l’Art responsable i del Reciclatge: Exposar una peça a través de l’exposició d'obra de creadors d’art responsable i del reciclatge,  sumant a la ruta a cada galeria d’art que es vulgui sumar al festival.

Depenent de les característiques d’alguns establiments/tallers, també es poden col·locar peces d’art, no cal que sigui estrictament una galeria d’art.

 Compromís amb el Turisme Sostenible i la reducció de residus plàstics d’un sol ús: establiments que col·laborin amb el festival amb mesures concretes per a la reducció de plàstics d’un sol ús i sensibilitzar sobre la problemàtica del plàstic en els oceans.

 Compromís amb la Re-TAP-ta, la Re-BO-ssa: compromís de tots aquells establiments, associacions i/o entitats que hagin col·laborat amb la recapta de taps i bosses de plàstic per a confeccionar la Instal·lació Artística col·lectiva durant al festivitat del Corpus 2019.

 

Cronologia

La inauguració de la Ruta Sitges ReciclArt 2019 tindria lloc durant el festival. Es presentarà el projecte i els punts que ja estiguin confirmats. Però el més important: s’obrirà i es cridarà a la participació.

Es planteja com una activitat dinàmica i viva durant el transcurs del festival i s’anirà definint a mida que els diferents agents s’hi comprometin.

Els Punts Locals Sitges ReciclArt es poden mantenir més enllà de la clausura del festival.

 

Descarrega en pdf tota la informació